„İKTİDAR, NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR. ASIL SİZ DERS ALMALISINIZ“

„İKTİDAR, NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR. ASIL SİZ DERS ALMALISINIZ“

Bu içeriği paylaş:

MAVİ YOL Hareketi – „Türkiye’de Tarikat ve Cemaatlar ile Eğitim Protokolü Yapılamaz“

Kamuoyu Açıklaması – 20 Aralık 2023

iktidar-ne-yaptigini-iyi-biliyor-asil-0833293d-1-1024x657 „İKTİDAR, NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR. ASIL SİZ DERS ALMALISINIZ“

MAVİ YOL Hareketi sözcülerinden Emekli Amiral Türker Ertürk, Milli Eğitim Bakanı’nın tarikat ve cemaatleri savunan açıklaması kadar, bakanı eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de dolaylı yoldan sert çıktı:

„İKTİDAR, NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR. ASIL SİZ DERS ALMALISINIZ“

Türkiye’de siyaset her geçen gün yeni ve yer yer sert boyutlar kazanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabinenin Milli Eğitim’den sorumlu bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatler ile işbirliğini savunan ve gelecekte de benzeri işbirliğine devam edecekleri yolundaki açıklaması, siyasette bardağı taşıran son damla oldu.

Bakan Yusuf Tekin’in bu açıklaması, muhalefet cephesinde „Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine karşı bir ‚başkaldırı’ olarak tanımlanırken, MAVİ YOL Hareketi sözcülerinden emekli Amiral Türker Ertürk, tepkici kesimlerin başında gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de isim vermeden dolaylı bir ifadeyle eleştirdi. Ertürk, „MEB Bakanı Yusuf Tekin’in, başkaldırı boyutlu son açıklamasını hatırlatarak „Anayasal bir suç“ işlediğini belirtti.

Ertürk, Bakan Yusuf Tekin’e yönelik eleştirisinde: „…Sayın Bakan, Meclis’teki konuşmasında, tarikat ve cemaatleri sivil toplum örgütü gibi savunarak, toplumun gözünü boyamayı deniyor. Tarikatın iyisi kötüsü olmaz. Bunlar, asla birer demokratik ve çağdaş kurumlar değildir. Sivil toplum kuruluşu hiç değildir. Gülen Cemaatinin yerine başka birini ikame etmeye çalışıyorsanız yanlış yoldasınız, kafanız yine aynı kafa ve Ortaçağ düşünme sistemindesiniz demektir. Eğer bir insan, şimdilerde Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan bir kişinin savunduğu gibi, hele hele küçük yaştayken tarikat eğitimi alırsa kaybedilir ve o insanın çağdaş bir insan olma şansı da kaybolur. Türkiye’nin gelecekteki toplumsal dokusunu değiştirme buzağı il karşı karşıyayız. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk devrimlerine karşı, açık bir kalkışmadır…“ ifadelerini kullandı.

MAVİ YOL Hareketi sözcüsü Türker Ertürk, MEB Tekin’in Meclis’teki son cüretkar açıklamasının, AKP iktidarının gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Emekli Amiral Ertürk, Milli Eğitim Bakanı’na böyle bir açıklamasından ötürü tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de ismini anmadan tenkit etti. Sözcü Türker Ertürk bu konuda ise, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“…Bazıları hem de CHP’nin yetkili yerlerinde olan birileri Milli Eğitim Bakanı’nın tarikat ve cemaatler konusundaki açıklamaları için ‘’hala ders almadınız mı?’’ diyor. Bence esas siz ders almalısınız. İktidar ne yaptığını biliyor, çağdışı da olsa ideolojisine sahip çıkıyor, iki ileri bir geri de olsa, Türkiye’yi karşı devrim sürecinde ilerletiyor, geçmişte Gülen’e şimdi başka cemaatlere bu hedeflerine yönelik olarak destek verdi, veriyor, aldı ve hala almaya devam ediyor. Aynı hedefe doğru giderken cemaatlerle menzil birliktelikleri var. Sadece Gülen ve cemaatini bu kutsal savaşta kendisine karşı ihanetçi olarak görüyor o kadar! CHP için yapılması gereken; kurucu ideolojisine sahip çıkması, mavi boncuk siyasetiyle özellikle cemaatlere şirin gözükme yanlışından dönmesi, uzun süredir izlediği yanlış siyaset nedeniyle düştüğü karşı devrim sürecinin kolaylaştırıcısı olma durumundan çıkmasıdır…”

Anımsanacağı gibi, Aralık ayı ortasında TBMM’nde gerçekleşen 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığın kimi tarikat ve cemaatlerle yapılan ve okullara yönelik uygulama protokolünü açık bir dille savunmuştu.

Bakan Yusuf Tekin konuşmasında: “…Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anda 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK’larla, 986 tanesi TEMA’dan Kızılay’a bir sürü STK’yla. Bunların içerisinde, sizin ‘tarikat cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Bu protokollerle bize hizmet eden, bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız.” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de X hesabından yaptığı açıklama ile tarikat ve cemaatlerle protokolü savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki göstermişti.

Özgür Özel, tepkici açıklamasında şunları dile getirmişti:

“Geçmişte devletle FETÖ arasında protokol yapanlar, bu ülkeye yaşattıkları acılardan hiç ders çıkarmamış. Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, Meclis kürsüsünden Anayasa’ya meydan okuyor. Tayyip Erdoğan, bu Bakanı görevden almazsan, bu cüretin sahibi sensin!”

Maviyol%20kapak „İKTİDAR, NE YAPTIĞINI İYİ BİLİYOR. ASIL SİZ DERS ALMALISINIZ“

MAVİ YOL İrtibat Bilgisi:

Mecit Şekercioğlu – 0533 762 14 15

e-posta: maviyol1923@gmail.com

MAVİ YOL Hareketi – „Türkiye’de Tarikat ve Cemaatlar ile Eğitim Protokolü Yapılamaz“

Yorum gönder